Torradetes d’albergínies amb mel pura
Temps: 30 minuts
Ingredients
4 raciones
- 2 albergínies grans
- 1 1/2 llet
- 200 ml. nata per rebosteria
- 1 canut de canyella en branca
- 1 cullereta tipus cafè canyella mòlta
- 1/2 la closca sense la part blanca de mitja llimona
- 1 cullereta tipus cafè sal fina
- 2 cullerades soperes de sucre moreno
- 1 cullereta tipus cafè Sucre avainillat
- 2 ous
- farina per Enfarinar
- 480 g mel per fondre les llesques amb ou
- 150 ml. almívar per diluir la mel
passos
- En primer lloc, en una olla mitjana posem la llet, la nata, el tub de canyella, les peles de llimona, el sucre avainillat i les dues de sucre bru. Posem a escalfar fins que bulli
- Mentrestant, pelem les albergínies i les tallem en barretes de la mida de les xocolatines més o menys, les retallades i les parts lletges de les albergínies, les reservem per saltar amb alls, julivert comí mòlt i pebre vermell.
- Un cop tinguem a punt la llet, deixem refredar.
- Posem les barres en un bol i li afegim la cullereta de sal fina i barregem bé amb les mans.
- Un cop freda la llet, cobrim les albergínies amb el preparat de llet i li posem pes perquè no se’ns quedin per sobre, han d’estar enfonsades en el preparat per a què absorbeixin les aromes del preparat. Deixem macerar d’una hora i mitja a dues hores a la nevera.
- Passant aquest temps, les posem a escórrer fins que quedin totalment seques de líquid.
- Mentre casquem els ous i batem,
- En un cassó posem els 400 grams de mel i 150 ml. d’almívar, posem a escalfar sense que bulli, aquesta part és molt important, perquè el que ens interessa és que es dilueixi la mel per poder enfonsar les torrades un cop fregides.
- Un cop tinguem totalment escorreguts les albergínies, les passem per l’ou batut i per farina i fregim en oli molt calent.
- Quan estiguin daurades i cruixents, les traiem i directament les enfonsem en la mel calenta i tornem a treure-les ràpidament, posem en una font amb una reixeta i les deixem que deixin anar la mel sobrant i que es refredin una mica.
- Finalment, emplatem i les empolvorem amb una mica de canyella mòlta i els posem uns fils de mel i llest