Cuinar amb mel

Cuinar amb mel

 Torradetes d’albergínies amb mel pura

Temps: 30 minuts

Ingredients

4 raciones

  • 2 albergínies grans
  • 1 1/2 llet
  • 200 ml. nata per rebosteria
  • 1 canut de canyella en branca
  • 1 cullereta tipus cafè canyella mòlta
  • 1/2 la closca sense la part blanca de mitja llimona
  • 1 cullereta tipus cafè sal fina
  • 2 cullerades soperes de sucre moreno
  • 1 cullereta tipus cafè Sucre avainillat
  • 2 ous
  • farina per Enfarinar
  • 480 g mel per fondre les llesques amb ou
  • 150 ml. almívar per diluir la mel

passos

  1. En primer lloc, en una olla mitjana posem la llet, la nata, el tub de canyella, les peles de llimona, el sucre avainillat i les dues de sucre bru. Posem a escalfar fins que bulli
  2. Mentrestant, pelem les albergínies i les tallem en barretes de la mida de les xocolatines més o menys, les retallades i les parts lletges de les albergínies, les reservem per saltar amb alls, julivert comí mòlt i pebre vermell.
  3. Un cop tinguem a punt la llet, deixem refredar.
  4. Posem les barres en un bol i li afegim la cullereta de sal fina i barregem bé amb les mans.
  5. Un cop freda la llet, cobrim les albergínies amb el preparat de llet i li posem pes perquè no se’ns quedin per sobre, han d’estar enfonsades en el preparat per a què absorbeixin les aromes del preparat. Deixem macerar d’una hora i mitja a dues hores a la nevera.
  6. Passant aquest temps, les posem a escórrer fins que quedin totalment seques de líquid.
  7. Mentre casquem els ous i batem,
  8. En un cassó posem els 400 grams de mel i 150 ml. d’almívar, posem a escalfar sense que bulli, aquesta part és molt important, perquè el que ens interessa és que es dilueixi la mel per poder enfonsar les torrades un cop fregides.
  9. Un cop tinguem totalment escorreguts les albergínies, les passem per l’ou batut i per farina i fregim en oli molt calent.
  10. Quan estiguin daurades i cruixents, les traiem i directament les enfonsem en la mel calenta i tornem a treure-les ràpidament, posem en una font amb una reixeta i les deixem que deixin anar la mel sobrant i que es refredin una mica.
  11. Finalment, emplatem i les empolvorem amb una mica de canyella mòlta i els posem uns fils de mel i llest